بسیاری از افراد بالای50 سالمتوجه می شوند که شنیدن صدای آرام یا صدای زیر برایشان مشکل شده است و گاهی اوقات صحبت کردن و فهمیدن حرفهای دیگران بخصوص اگر یک صدای زمینه ای دیگری مثل موسیقی هم وجود داشته باشد برایشان سخت شده است.

بعد از چند سال ممکن است شنیدن همصداهایزیر و هم صداهای بم برای این افراد مشکل شود. این کاهش تدریجی شنوایی را اصطلاحاًپیر گوشی(presbyacusis)می نامند که یک ویژگی طبیعی پیر شدن می باشد.

از هر 5 نفری که در سنین 50 تا 60 سال قرار دارد یک نفر و از هر 3 نفری که در سنین 60 تا 70 سال قرار دارند یک نفر به پیر گوشی مبتلا می شود.

نیمی از افراد بالای 70 سال دچار پیر گوشی هستند. این وضعیت در مردها شایعتر بوده و در بعضی خانواده ها بیشتر دیده می شود.

چرا سالمندان قدرت شنوایی جوان ترها را ندارند؟

بیماری مهمی که در گوش سالمندان دیده می شود، همان کاهششنواییاست. کاهش شنوایی روی کیفیت زندگی سالمند تاثیر می گذارد.

انسان ها در طول سالیان و تقریبا با گذشت هر دهه از عمر بخشی از سلول های بدنشان را از دست می دهند.

اگر سلول ها قابلیت ترمیم داشته باشند، می توانند بازسازی شوند اما در مورد سلول هایی که قدرت بازسازی ندارند، باید گفت از دست دادن این نوع از سلول ها باعث از دست رفتن کارکرد عضو می شود و یکی از سلول هایی که قدرت بازسازی ندارند، سلول های شنوایی موجود در گوش سالمندان هستند.

از بین رفتن سلول های شنوایی

از دست رفتنسلول های شنواییرا در دهه دوم و سوم زندگی مشاهده می کنیم. البته از دست رفتن سلول های شنوایی در جوانان علامتی ندارد ولی این روند تدریجی است و طی سال ها اتفاق می افتد و در سالمندی سرعت بیشتری می گیرد.

تاثیر آن ابتدا روی فرکانس هایشنیداریاست. وقتی درگیری در سلول ها به فرکانس های شنیداری رسید، فرد دچار کاهششنواییمی شود که اصطلاحپیرگوشیرا برای آن به کار می برند.

آیا همه سالمندان دچار کاهش شنوایی خواهند شد؟

به طول معمول سالمندان از 70 سالگی به بعد درجه هایی از این کاهش شنوایی را دارند ولی فقط 40 درصد از آنها به وسایل کمک شنوایی نیاز پیدا می کنند.

عوامل دیگری که به پیرگوشی کمک می کند

از دست دادنشنواییبه دلیل تجمعموم گوشدر هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. ولی در سالمندان که مشکل زمینه ای وجود دارد وجودموم،تاثیر زیادی رویشنواییخواهد گذاشت.

پس وقتی فرد سالمندی با کاهش شنوایی به پزشک مراجعه کند، در وهله اول باید به داخلکانال گوشتوجه شود تا در صورت دیدن موم، موم ها خارج شوند.

الگوی اختلال شنوایی سالمندان

در سالمندان سلول های درگیر همان سلول هایشنیداری عصبیهستند. در درگیری اعصاب گوش الگوهای متفاوتی دیده می شود.

گاهی سلول های از دست رفته از نوعی هستند که به فرکانس های بالا حساس اند. با از دست رفتن این سلول ها فرد متوجهصداهای زیرنمی شود.

این الگو شایع ترین نوع از دست رفتن سلول های شنوایی در سالمندان است. الگوی دیگری هم در کاهش شنوایی سالمندان دیده می شود که در آن تمام فرکانس ها به یک نسبت کاهش پیدا می کند و فرد همه فرکانس ها را به خوبی متوجه نمی شود.

منبع :آیا پیرگوشی درمان دارد؟

سن ابتلا به پیرگوشی

سلول ,شنوایی ,سالمندان ,ها ,های ,کاهش ,از دست ,سلول های ,کاهش شنوایی ,می شود ,سلول ها ,قدرت بازسازی ندارند،

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


درمان بواسیر زیباکنار androgames . دانلود پاورپوینت خدمات لوله بازکنی در تهران و کرج جذاب و دوست داشتنی شو همیار، کسب درآمد بدون سرمایه گذاری هزينه عمل لابياپلاستي Jeffrey's blog
دزدگ